Educació i salut en relació al coneixement del propi cos

Cafè feminista, CC Can Déu

I ja tenim aquí les conclusions del primer cafè feminista. Agrair-vos a totes per a participar, per contribuir en construir de manera col·lectiva el contingut d’aquest cafè: Educació i salut en relació al coneixement del propi cos.

Tradicionalment ens hem trobat amb una educació sexual quasi nul·la i falocèntrica on només s’han concebut perspectives heteronormatives i des d’una posició purament biologisicista. Es converteix en una paradoxa el sexe, és un tema tabú però a la vegada la societat està hipersexualitzada és a dir, molta part del consum i de la societat gira al seu voltant.

En l’espai de l’escola ningú ens parla del plaer, ni de les diversitats dins la sexualitat. Caldria fer un treball coordinat amb els diferents agents que intervenen en l’educació de les persones per a poder oferir una educació sexual inclusiva i de qualitat que ens permetés poder decidir i sentir el que volguessim.

Per trencar el tabú ens referim a començar a parlar-ne, a desmitificar el sexe, a poder compartir experiències i dubtes per a poder seguir creixent en relació al coneixement del mateix cos.

També vam coincidir en què en els països occidentals teníem una falsa visió de progrés en el tema, on el sistema pel fet de creure’s del primer món no ens qüestionem la nostra visió en relació a la sexualitat i criminalitzem les que no són com les nostres. Per tant el treball hauria de ser transversal al llarg de la vida de les persones, entendre aquesta educació amb dinamisme i que anem modificant i adaptant als diferents contextos.

Per concloure, veure que podem ser totes i cada una de nosaltres agents de canvi en el nostre entorn què ens hem de seguir formant i enriquint sobre les diferents perspectives i formes de la sexualitat i construir camins cap al coneixement sa del propi cos.

A %d bloguers els agrada això: