Educació i salut sexual en relacions no heteronormatives

En primer lloc, i per entrar en calor, vam parlar de quan i com hem tingut informació sobre les relacions no heteronormatives. Cap de nosaltres, de diferents edats hem rebut en el context de la educació secundària formació que vagi més enllà de la heteronormativa. A més, la poca formació que algunes hem tingut, s’ha fet des de lo punitiu i negatiu i tant sols enfocat dins la heteronorma. El sexe se’ns ha ensenyat com una cosa que serveix per a reproduir-nos, i per tant, tot el sexe que no es practica per a la reproducció i més si fuig de la heteronorma, és invisible.

D’altra banda, hem pogut veure com el sistema sanitari no és una excepció en la marginació de les sexualitats no heteronormatives. Amb comentaris sobre el desconeixement de com és la sexualitat entre lesbianes, la despreocupació en tota pràctica en la que no hi hagi possibilitat de reproducció o bé rebutjant fer proves a persones no heteronormatives. I és que la creença de que si no hi ha penetració penis-vagina no és una relació sexual està estesa des del sistema sanitari al sistema educatiu passant per l’imaginari de totes nosaltres. 

En segon lloc, hem abordat el significat de la no heteronormativitat sexual, hem debatut sobre què és el que fa que una relació sexual no sigui heteronormativa. És el gènere? són les pràctiques sexuals? són les dinàmiques de poder? 


Per últim, hem parlat de com sovint hem fet “visites al privilegi hetero” per no haver de donar explicacions, i com aquest ens reporta no haver de lluitar contra la homofobia alhora que ens nega el contacte amb la nostra sexualitat en una lluita inacabable amb nosaltres mateixes. Hem parlat també de com la “sortida de l’armari” és quelcom que hem de fer constantment en els diferents espais en els que assistim  sovint fent front a una negativa a acceptar les nostres relacions sexuals no heteronormatives, així com hem parlat també del privilegi que representa tenir parella a l’hora d’explicar com ens relacionem sexualment i com, en el cas de no tenir parella, aquesta és invisibilitzada. 

A %d bloguers els agrada això: