Crisi de la cultura davant el Covid-19

Davant l’actual crisi econòmica en el sistema capitalista, en una societat on la cultura viu en un inestable equilibri ja de per si, aquesta ha quedat relegada a l’últim esglaó en l’escala de prioritats, forçant moltes artistes a tancar el seu negoci, assumir el pagament d’impostos desmesurats o haver de pagar la quota d’autònoms sense poder rebre cap ingrés.

Les petites llibreries i editorials, sales de teatre i concerts, músiques i actrius són els sectors més precaritzats de l’àmbit cultural i resten a l’espera que es prenguin mesures polítiques davant la situació actual, tal com ha passat en altres sectors.

Amb la campanya Ara Cultura, que representa el 98% del sector, s’han unificat esforços i es reclama un finançament més just a la Generalitat. 

Apostem doncs, per aquelles llibreries autogestionades o independents, que  no formen part d’un gran grup editorial i que ens acosten la cultura popular i la literatura crítica a la gent autòctona del barri, allunyant-nos d’aquelles grans indústries que ens condicionen el contingut que rebem, com consumim la cultura i que contribueixen en elititzar aquesta ciutat. 

Perquè tornin a aixecar la persiana, compra llibres ara!

Desde Cortsenques Dissidents, us animem a participar en la iniciativa de #LlibreriesObertes (https://llibreriesobertes.cat/), on podeu comprar els llibres que vulgueu a la vostra llibreria més propera i anar-los a buscar quan puguin obrir de nou. Pots fer la comanda a través del web i el 100% de l’import anirà a la llibreria que tu hagis escollit. 
Tanmateix, i aprofitant l’excepcionalitat d’aquest dia de Sant Jordi que ens toca viure, us convidem a reflexionar sobre si volem continuar amb un model que, com veiem, pot fer trontollar tot el sector editorial (autors, editors, correctors, distribuïdors, llibreters, etc.) i també cultural si no se celebra una festivitat d’un sol dia a l’any. Per aquest motiu, les llibreries cooperatives han creat la campanya #SempreÉs23. Aquí podeu llegir el manifest i adherir-vos-hi: http://culturacooperativa.cat/llibreries/ .

La cultura es defensa i cuida tot l’any!

A %d bloguers els agrada això: